Zvolebnieva sa. Teraz vrátia a po voľbách to znovu zinkasujú, píšu ľudia na sociálnej sieti v reakcii na vracanie peňazí za plyn

0
Facebooková stránka neziskovej organizácie Zbohom Fico (Autor: ReproFoto: Facebook)

Odporcovia Roberta Fica združení na Facebooku v skupine s názvom Zbohom Fico sa pustili do predsedu vlády potom, čo oznámil vracanie peňazí za plyn. „Mnohí naletia na takéto darčeky, no čo, už darmo, sme takí aj takí. Ak by sa zamysleli, koľkí na úkor štátu zbohatli v čase tzv. ,plynofikácie‘, neschvaľovali by takéto gestá od pána diktátora. Veď to je všetko neprehľadné hospodárenie so štátnymi, teda našimi peniazmi,“ píše jeden z užívateľov na Facebooku pod článkom Hospodárskych novín s názvom „Fico vráti Slovákom peniaze za plyn. Bude nás to stáť desiatky miliónov”.

Opatrenie z dielne vládneho SMERu-SD bude skutočne stáť desiatky miliónov. Presnejšie 47 miliónov eur, na ktoré sa poskladajú všetci občania Slovenskej republiky bez ohľadu na to, či už plyn používajú alebo nie. „Zvolebnieva sa. Teraz vrátia, po voľbách to znovu zinkasujú,“ píše ďalší z priaznivcov facebookovej stránky Zbohom Fico. „Prečo ja mám platiť plyn iným, keď mám dom na elektrinu, prečo ja mám platiť iným vlaky??? Čo si ty smrad spravil pre mňa??? Akurát tak ma okrádať, zvyšovať mi odvody a keď ma niekto okradne o pozemok alebo mi nezaplatí faktúry, tak sa spravodlivosti nikdy nedočkám!!!“ píše ďalší rozhnevaný používateľ Facebooku.

Reakcie ľudí na Facebooku si môžete prečítať TU

Vrátením peňazí za plyn, ktorý Úrad pre reguláciu sieťových odvetví od začiatku roka zľavil o 5 percent, vláda naplnila poslednú časť svojho prvého sociálneho balíčka. V rámci neho znížil Ficov kabinet odvody nízkopríjmovým osobám, zvýšil minimálnu mzdu aj vianočné príspevky pre dôchodcov, ktorí navyše chodia vlakmi zadarmo podobne ako študenti. Vláda Roberta Fica začala okrem toho podporovať aj takzvané start-upy a zaviedla možnosť úhrady DPH až po prijatí platby za faktúru.

Všetky tieto opatrenia sa však týkajú zväčša sociálne slabších a nízkopríjmových skupín obyvateľstva a ľudia preto na sociálnej sieti stále častejšie píšu o populizme vlády, na ktorý sa skladajú všetci Slováci. Podľa viacerých kritikov Roberta Fica dáva vláda pod vedením SMERu-SD ľuďom iba omrvinky, aby im pár mesiacov pred voľbami zalepila oči a kúpila si ich hlasy.

Viac o vracaní peňazí za plyn si môžete prečítať TU

- Reklama -