Máme už dosť Fica! Vláda sa k nám správa ako k triednym nepriateľom. Hovorí popredný biznismen a spolu s ostatnými zvažujú odchod zo Slovenska

0
Michal Truban, majiteľ WebSupportu (Autor: Matej Toman)

Popredný slovenský biznismen a majiteľ WebSupportu, jednej z najväčších webhostingových firiem Michal Truban v rozhovore ostro kritizuje nielen premiéra Roberta Fica, ale aj jeho vládu a zákony, ktoré prijímajú. Verejne pomenoval najväčšie problémy podnikania na Slovensku. Medzi inými aj korupciu a pôsob, ako to u nás chodí.

„Vláda Roberta Fica vníma podnikateľov ako triednych nepriateľov. Vôbec sa nám nesnaží pomáhať. Aj preto nie len WebSupport, ale množstvo ďalších firiem rozmýšľa nad tým, že zo Slovenska odíde,“ vyslovil sa pre HNtelevíziu.
„Slovensko nikdy nebolo najlepšou krajinou pre biznis, no neustále sa to zhoršuje,“ posťažoval sa a zároveň poukázal na zvyšujúce sa daňové zaťaženie, stúpajúce odvody ako aj na zákony, ktoré znepružnili trh práce.

Truban dokonca priznal, že uvažujú spolu s ďalšími firmami, že opustia Slovensko. Samotný WebSupport uvažuje o susednom Maďarsku, kde má pobočku. „To je krajina, ktorá má svoje plusy i mínusy. Rovnako by v hre mohlo byť i Česko,“ dodal.

Celý rozhovor si môžete pozrieť TU.

- Reklama -