Župan J. Droba splnil sľub, novým poslancom za SaS R. Pavelka

0
Juraj Droba (Autor: TASR)

„Kanceláriu poslanca vymením za výjazdy za občanmi. Chcem cestovať do obcí, riešiť školstvo a problémy kraja,“ uviedol Juraj Droba, ktorý by bol rád, keby parlament nebol bojiskom, ale miestom, kde sa vedie civilizovaná diskusia, ktorá sa drží vecného tónu.

Podľa Drobu, ak to župan myslí so svojou prácou naozaj vážne, musí sa svojim povinnostiam venovať na 110 %. „Intenzívnejšie chcem ovplyvňovať život obyvateľov celého kraja. Podarilo sa nám schváliť rozpočet, keď nikto z 50 poslancov nebol proti. V parlamente sa to možno zdá ako fikcia, ale ak v komunále naozaj padne dobrý návrh, poslanci vyzlečú politické tričká,“ povedal J. Droba, ktorý poďakoval všetkým kolegom za spoluprácu.

Radoslav Pavelka má 44 rokov, pochádza z Nitry. Členom SaS je od roku 2009. Dlhšiu dobu pôsobil ako Okresný predseda SaS v Nitre a vlani – po zmene regionálnych štruktúr – sa stal Krajským predsedom liberálov v Nitrianskom kraji. Od roku 2014 je členom Republikovej rady SaS.

„Vo svojom profesijnom živote som sa venoval najmä pôsobeniu v oblasti súkromných bezpečnostných služieb, keď som bol najskôr vlastníkom jednej SBS a neskôr konateľom. Vysokú školu som absolvoval na Univerzite Konštantína Filozofa (Filozofická fakulta – odbor etika). V súkromnom živote som ženatý a hrdý otec dvoch skvelých detí,“ predstavil sa nový poslanec.

Radoslav Pavelka bude pôsobiť vo Výbore NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie a v Osobitnom kontrolnom výbore NR SR na kontrolu činnosti SIS.

- Reklama -