Župan Frešo: Rok 2016 aj v znamení summitu

0
Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo (Autor: SITA)

„Na túto úlohu sa s kolegami pripravujeme veľmi zodpovedne. Tento summit je nielen otázkou prestíže, ale nastolí aj mnohé otázky, s ktorými sa Európa v tomto roku bude musieť popasovať nielen na regionálnej úrovni,“ vyjadril sa bratislavský župan Pavol Frešo.

Európsky summit regiónov a miest, ktorý bude v Bratislave 8. a 9. júla, predstaví najmä tému prepájania Európy prostredníctvom budovania dopravnej, energetickej či digitálnej infraštruktúry, ako aj prostredníctvom cezhraničnej spolupráce. Rovnako sa dotkne aj tém ako „smart cities and regions“, podpory start-upov či zjednodušenie kohéznej politiky EÚ. Toto podujatie bude jedným z top podujatí slovenského predsedníctva v Rade EÚ a zúčastní sa ho takmer tisícka zástupcov regiónov a miest EÚ.

Okrem summitu pripravuje Bratislavský samosprávny kraj aj niekoľko podujatí priamo v Bruseli ako napr. „Týždeň slovenskej kuchyne“, workshopy tradičných remesiel, výstavu slovenského moderného umenia a Bratislavský kraj sa zúčastní aj podujatia „Dizajn september“. Cieľom týchto aktivít je podpora mladých talentov a propagácia regiónu v zahraničí prostredníctvom jeho kultúry, tradícií či gastronómie.

- Reklama -