Zdravá ekonomika, ale aj kandidátka SDKÚ-DS stojí na živnostníkoch a podnikateľoch

0
Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo (Autor: SITA)

“Počnúc číslom dva je každý desiaty človek na kandidátke SDKÚ-DS reprezentant tých, ktorí podnikajú. Či už ako živnostníci alebo konatelia firiem. Aj týmto vysokým postavením a zastúpením na kandidátke dávame najavo, čo je jednou z priorít SDKÚ-DS a na kom nám záleží – na aktívnych ľuďoch, ktorí sú chrbtovou kosťou zdravej a fungujúcej ekonomiky,” povedal predseda Ústrednej rady SDKÚ-DS, ekonóm, bývalý dlhoročný živnostník a podnikateľ Milan Roman.

Práve živnostníci, malí a strední podnikatelia tvoria väčšinu pracovných miest na Slovensku. Vďaka ich snahe a práci môže fungovať štát a je preto prirodzené, že máme záujem vytvárať vhodné podmienky pre ich ďalší rozvoj. V prvom rade je nevyhnutné odstrániť zbytočné prekážky, ktoré im štát kladie pod nohy, uľahčiť zamestnávanie, znížiť odvody a zrušiť daňové licencie či preddavky na daň z príjmu.

Pri tvorbe kandidátky kládla SDKÚ-DS dôraz na to, aby na nej malo zastúpenie, podľa možností, čo najširšie spektrum profesií. 

“Kandidátka SDKÚ-DS je založená na ľuďoch z praxe, ktorí dobre rozumejú ostatným ľuďom a ich potrebám. Preto som veľmi rád, že spolu s nami kandiduje  aj pani Marta Černá, predsedníčka Fóra spotrebiteľov. Spolu nám záleží na tom, aby sa pomery na Slovensku zmenili,” doplnil predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo.

Jednou z ďalších priorít SDKÚ-DS je zdravotníctvo. Práve preto sa na kandidátke nachádza až desať lekárov či diplomovaná operačná sestra alebo vodná záchranárka.

Kandidátna listina SDKÚ-DS do parlamentných volieb 2016

- Reklama -