Závacká (PD): Facebook je výborný nástroj na kyberšikanu

0
PRIAMA DEMOKRACIA (Autor: PRIAMA DEMOKRACIA)

Ako asistentka pre poslankyňu JUDr. Ritomskú som začala pracovať od júla 2014 až do zániku jej mandátu voľbami v marci 2016. Na internete je Vám dobré známa. Málo známa je už širšej verejnosti, a to vďaka cenzúre médií. Ešte keď bola v klube Olano, dávala ju aj Jojka, Markíza, že sa venuje mobbingu. Aj printové časopisy semtam zverejnili jej článok o mobbingu. V roku 2013 vystúpila z klubu Olano. Veľkí podnikatelia, politici – mobbéri sa zľakli. Ritomská myslí svoj boj proti mobbingu skutočne vážne. Nie je to žiadna kariéristka, ktorá chce byť v NR SR aj 2016.

Presne jej kyberšikana sa prvý krát objavila na Silvestra 2014, hacker jej z účtu vymazal asi 900 fb priateľov. Potom začal v jej mene písať znevažujúce komentáre o nej. A tým, ktorí propagujú Ritomskú aj dnes napr. ako ja sú šikanovaní takou formou: najprv obrazovka, inetrnet zamrzne, niečo zahučí, niekedy akoby tam bola rušička. Meď sa používa, ak niekto chce veľmi dobrý televízny signál, pritom však berie signál zo susedných domov. V mojom prípade neviem čo to je. Fotky na fb potom zčernejú. Niekedy to prejde. Ja tiež rýchlo z toho vycúvam. Teda opustím fbc. Počítač mi násilne reštartuje najmä, ak sledujem videá z you tube. Video sa zasekne. Nereaguje nič z klavesnice. Potom sa objaví taká bordová obrazkovka s farebnými pruhmi a bum. Počítač sa násilím reštartuje. Takúto skúsenosť majú aj iní, okrem mńa. Okrem toho, ak mám zapnutý internet som spamovaná reklamami. Väčšinou sú to prasačinky.

Hacker sa dostane do účtu, vyhadzuje státusi, komentáre alebo napíše tam komentáre on, ktoré uživateľovi konta môžu aj uškodiť.

Facebook je tzv. AIDS na internete, ktorý ľahko môže nakaziť počítače.

- Reklama -