Vicepremiér Peter Pellegrini: Do Bardejova môže smerovať 55-miliónová investícia

0
Vicepremiér pre investície Peter Pellgrini (Autor: SITA)

„Začínajú sa oficiálne rokovania a urobíme všetko preto, aby sme investorovi, spoločnosti Kamax, ktorá v Bardejove pôsobí už 10 rokov a chce svoj výrobný závod s vysokou pridanou hodnotou rozšíriť, vytvorili také podmienky, aby pozitívne rozhodnutie prišlo čo najskôr,“ uviedol Pellegrini.

Investícia, ktorú ohlásila táto spoločnosť, je naplánovaná v dvoch fázach v celkovom objeme až 55 miliónov eur. Vďaka tejto investícií sa očakáva vytvorenie 125 nových vysokokvalifikovaných pracovných miest. To by znamenalo až zdvojnásobenie počtu zamestnancov v tejto bardejovskej firme.

„Išlo by o investíciu, kedy by sem do Bardejova boli inštalované najmodernejšie technológie, ktoré už spĺňajú podmienky Industry 4.0., to znamená high-tech produkcia tých najsofistikovanejších spojovacích materiálov, čím by opäť došlo k stabilizácii tejto investície a zamestnanosti v Bardejove,“ povedal Peter Pellegrini.  Dodal, že už teraz priemerný plat v tejto spoločnosti vysoko prevyšuje priemer v tomto regióne.

Rokovaní sa okrem podpredsedu vlády a zástupcov spoločnosti Kamax zúčastnil aj štátny tajomník ministerstva práce, rodiny a sociálnych vecí Branislav Ondruš a primátor Bardejova Boris Hanuščák.

- Reklama -