VZDOR-SP: Žiadame zvýšenie minimálnej mzdy na 600 eur mesačne

0
Vzdor - strana práce (Autor: Vzdor - strana práce)

Už počujeme, že sa to nedá, lebo nie sú na to v kase peniaze. Rovnako tak počúvame, že znížime zamestnanosť, pretože kapitalisti nebudú ľuďom platiť „toľké“ peniaze a radšej nezamestnajú nikoho. Prepočítajme si dané tvrdenia na drobné a pozrime sa na podstatu týchto tvrdení. Kapitalistický režim tak sám tvrdí, že teda nedokáže zabezpečiť ani minimum pre dôstojný život pracujúcim. Prečo potom pracujeme, keď sa nemáme lepšie ale horšie? K čomu je dobrý taký režim? A máme tu hneď odpoveď na obe tvrdenia. Nepracujeme totiž pre seba a pre spoločnosť, ale výsledky našej práce idú na konto kapitalistickým vykorisťovateľom. To je hlavný dôvod, prečo je kasa prázdna.

My nemáme za našu prácu právo na minimum, oni majú za našu prácu sväté právo na miliardy. Presne k tomu je dobrý tento režim – umožniť menšine parazitovať na práci celého národa. Slovensko patrí ku krajinám s vysokým ekonomickým rastom a produktivitou práce, čo však v praxi znamená iba toľko, že vyrobíme čoraz viac a za menej. Je to ukazovateľ toho, akí sme výkonní otroci, aj keď médiá sa rast HDP snažia ukazovať akoby šlo o „spoločné dobro“, akoby to znamenalo, že bude lepšie.

Slovensko predstavuje lacnú pracovnú silu pre nadnárodné korporácie, veď nie nadarmo tu máme množstvo automobiliek a iných montážnych firiem, či subdodávateľov, kde sa neraz pracuje aj za 300-400 €. Liberálov, ktorí sa vyhlasujú za odborníkov na zamestnanosť, absolútne nezaujíma v akých podmienkach ľudia pracujú. Oni sú schopní podhodiť celý národ ako otrokov a ešte byť na to hrdí! Znižovať vstupné náklady, tak káže ich svätý trh, ktorému sa klaňajú.

Vyzývame všetkých – zamestnaných, nezamestnaných, dôchodcov aj študentov, aby sa pridali k nátlakovým akciám na zvýšenie minimálnej mzdy. Spoločne ukážme, že stojíme za sebou, nie len ako kolegovia, či zamestnanci jedného odvetvia, ale aj ako jedna zomknutá sociálna trieda, že žiadame pre každého to, na čo má plné právo, že volíme nebyť ako byť otrokom.

Zdroje na to, aby sa mal každý človek na Zemi dobre tu už dávno sú a preto naša požiadavka nie je populisitcká. Pri dnešných pokročilých plne automatizovaných technológiách nie je dôvod, aby bol ešte niekto chudobný. Problémom je však len to, že celá kapitalistická výroba neslúži ľudstvu na uspokojovanie potrieb a na uľahčenie života, ale slúži len hŕstke magnátov na vlastné obohatenie.

Ak tento režim prehlasuje, že kto sa chce mať dobre, je blázon, tak nech tento režim zmizne na smetisko dejín! Postavme sa kapitalizmu, bojujme za socializmus.

- Reklama -