piatok, 29 marca, 2024
4.9 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom Uznesenia Republikovej rady Most-Híd

Uznesenia Republikovej rady Most-Híd

0
Most-Híd (Autor: Most-Híd)

Uznesenie č.1 

Spájajme, nerozdeľujme 

Dnes, keď si pripomíname boj za práva a slobody, za demokraciu, musíme konštatovať, že stále sme ešte veľmi mladou a krehkou demokraciou. 

Dnes, keď v našom bezprostrednom okolí sa čoraz viac politikov inšpiruje autoritárskym štýlom politiky a snaží sa zavádzať nedemokratické prvky musíme byť ešte viac ostražití a demokraciu si chrániť. 

Dnes, keď naša spoločnosť sa čoraz viac rozdeľuje a približuje sa k úrovni deväťdesiatych rokov minulého storočia, musíme všetci občania spoločne, vrátane koaličných, ale aj opozičných politikov, médií, mimovládnych organizácii a súkromného sektoru robiť všetko pre to, aby sa spoločnosť ešte viac nerozdeľovala, ale naopak spájala. 

Vytváranie konšpiračných teórií, vyvolávanie vášní, prehlbovanie nedôvery v štát môže priniesť zopár politických bodov pre jednu, či druhú stranu, ale Slovensku ako celku to nepomôže. Na konci nebude nikto víťazom, ale môžeme byť všetci porazení. 

Republiková rada strany Most-Híd preto vyzýva všetkých k zodpovednosti a rozvážnemu konaniu v nasledujúcom období, v ktorom čakajú Slovensko dôležité výzvy. Sústreďme sa na riešenie skutočných problémov. 

Uznesenie č.2 

Republiková rada podporuje úsilie poslaneckého klubu strany Most-Híd prijať v parlamente zásadné opatrenia na podporu mladých rodín. Presadenie zákonov, ktoré zdvojnásobia daňový bonus na deti do 6 rokov a zavedú štartovacie pôžičky pre novomanželov považujeme za významný krok k plneniu programového vyhlásenia vlády, ktoré podporu rodiny vníma aj ako prioritný nástroj na riešenie negatívneho demografického vývoja. Zároveň týmito opatreniami plníme body z nášho programového dokumentu Občianska vízia týkajúce sa založenia a podpory rodiny. 

Uznesenie č.3 

Nadväzujúc na programové vyhlásenie vlády, v ktorom sa vláda zaväzuje: 

– vypracovať novú environmentálnu stratégiu 

– predchádzať vzniku odpadov 

– chrániť prírodu a racionálne a efektívne využívať prírodné zdroje a zachovať a zlepšiť hodnotu a rozmanitosť prírodných oblastí Slovenska 

Republiková rada Most-Híd podporuje opatrenia zlepšujúce stav životného prostredia na Slovensku pre čistejšiu a zdravšiu krajinu najmä čo sa týka predchádzania odpadov a zachovania a zlepšenia stavu národných parkov a to presadením na úrovni koalície: 

-zákona o ochrane prírody 

-Envirostratégie 2030 

-zavedením zálohovania PET fliaš a plechoviek

- Reklama -