Trenčiansky samosprávny kraj: Vďaka miliónovej investícii pribudne v bojnickej nemocnici nové CT pracovisko a CT prístroj

0
Ilustračná foto (Autor: pixabay.com)

Základný kameň výstavby nového CT pracoviska v bojnickej nemocnici slávnostne poklepal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška spolu s riaditeľom nemocnice Ivanom Gašparovičom, poslancami Zastupiteľstva TSK a zástupcami realizátora stavby. Premeniť priestory bývalého rehabilitačného oddelenia na CT pracovisko by malo trvať približne 2 mesiace. Nový CT prístroj bude nainštalovaný a uvedený do prevádzky až po dokončení stavebných úprav. Vybudovanie nového CT pracoviska bude prínosom nielen pre pacientov, ale aj zdravotníkov, a to najmä v skrátení čakacích lehôt a v zvýšení kvality diagnostiky.   

Bojnické CT-čko novej generácie bude svojou kvalitou zatiaľ jediné na Slovensku

CT-čko, ktoré momentálne bojnická nemocnica využíva, má už 11 rokov a je značne opotrebované. Trenčianska župa  preto za účelom skvalitnenia zdravotnej starostlivosti obyvateľov kraja pristúpila k nákupu nového CT prístroja. „Nákupom CT prístroja novej generácie sa zvýši kvalita a komfort nielen pre zamestnancov, ale hlavne pre pacientov, ktorí potrebujú CT vyšetrenie. Pevne verím, že o necelé tri mesiace sa stretneme a budeme môcť povedať, že sa podaril ďalší kus dobre vykonanej práce,“ odôvodnil trenčiansky župan zakúpenie CT-čka aj tým, že touto investíciou sa zlepší dostupnosť odborných vyšetrení na hornej Nitre. Na nákup nového CT-čka pôjde z rozpočtu TSK viac ako 670 tisíc eur.

Investícia u najväčšieho poskytovateľa zdravotnej starostlivosti na hornej Nitre bude znamenať lepšiu kvalitu zdravotnej starostlivosti, čo ocenil riaditeľ nemocnice Ivan Gašparovič. „Výška radiácie na pacienta sa zníži o polovicu, tým pádom kvalita zobrazovania bude lepšia a ožiarenie pacienta bude menšie,“ povedal riaditeľ a doplnil, že nemocnica bude na vyšetrenie využívať dva CT prístroje, a tak v prípade poruchy bude vždy jeden prístroj k dispozícii a pacienti nebudú musieť cestovať za vyšetreniami do vzdialených miest.

- Reklama -