Tlačová správa k Republikovej rade Strany Most-Híd

0
Logo strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

Predseda strany Béla Bugár informoval Radu o politickej situácii, ako aj o cieľoch strany, ktoré sa dostali do vládneho programu, a začínajú sa reálne riešiť. „Strana vo svojom volebnom programe stavala na troch pilieroch: Právny štát, podporu menej rozvinutých regiónov a podporu menšín. Vo vládnej koalícii sme získali pozície, pomocou ktorých môžeme tieto ciele reálne napĺňať. Zákon o málotriedkach sa čoskoro dostane do medzirezortného konania, pripravuje sa zákon o menšinovom fonde. Pokračuje sa so zákonmi súvisiacimi s právnym štátom, ministerstvo spravodlivosti už pripravuje protischránkový zákon. Začína sa stavať rýchlostná cesta R7, ktorá bola medzi prioritami strany od jej vzniku, a dosiahne sa vyššia valorizácia dôchodkov, ako bolo v pláne. Chystá sa výjazdové zasadnutie vlády v Rimavskosobotskom okrese, ktoré má pomôcť jednému z najzaostalejších regiónov Slovenska“- zdôraznil Bugár.

Rada na dnešnom zasadnutí doplnila Republikové predsedníctvo a Republikovú radu o nových členov. Novým členom Republikového predsedníctva sa stal Marián Tóth, starosta Tvrdošoviec, ktorý ako mladý, ale skúsený regionálny politik posilní predsedníctvo v oblasti samosprávy. Novými členmi Republikovej rady za Banskobystrický a Nitriansky kraj stali Tomáš Agócs a Ladislav Somogyi. Republiková rada ďalej schválila záverečnú správu za rok 2015 ako aj rozpočet na rok 2016. Strana dlhodobo hospodári s pozitívnym výsledkom, a cieľom je tento výsledok udržať. Založil sa aj ministerský klub Most-Híd, ktorý bude viesť László Sólymos, minister životného prostredia, a ktorého členmi budú ministri a štátni tajomníci delegovaní stranou, ako aj splnomocnenci pre menšiny a rómsku komunitu. „Strana Most-Híd má silných ľudí v exekutíve, sú jasne stanovené ciele vyplývajúce z programu strany a vládneho programu. Ak sa tieto ciele budú plniť, je vysoký predpoklad na dobré vládnutie“-povedal Solymos. Rada schválila aj rozšírenie Regionálnej rady samospráv, ktorá bude zastrešovať politikov strany v samosprávach.

Predsedajúci Republikovej rady Gábor Gál ďalej informoval, že Republiková rada začala aj s prípravami na jesenný kongres strany, ako aj s prípravami na najbližšie voľby do VÚC, ktoré sa budú konať v roku 2017. Vytvoril sa základný plán na ďalšie budovanie štruktúr, posilnenie regionálnej úrovne strany a spolupráce s tretím sektorom. Dodal, že strana cíti svoju zodpovednosť, keďže zostala jediným členom európskej politickej rodiny EPP v slovenskom parlamente.

- Reklama -