Sulík (SaS): Slovensko by sa mohlo mať oveľa lepšie, keby Bžánovia a Bašternákovia nemali možnosť okrádať štátny rozpočet

0
Richard Sulík (Autor: TASR)

Podľa Sulíka dala opozícia vládnej koalícii šancu, aby jej nemohla vyčítať „infláciu odvolávaniu ministrov v národnej rade“. Pripomenul, že opozícia už dala koalícii šancu vysvetľovať tento škandál bez využitia inštitútu odvolania člena vlády, ktorý ako jediný prinúti koaličných poslancov rokovať. Koalícia však odignorovala mimoriadny Výbor NR SR pre hospodárske záležitosti, teraz preto opozícia prichádza s mimoriadnou schôdzou, kde by sa nediskutovalo priamo o odvolaní ministra hospodárstva, ale o probléme, ktorý vznikol po medializovaní škandalóznej odmeny pre advokátsku kancelária Radomíra Bžána.

„Blokovanie mimoriadnej schôdze o takomto vážnom bode budem považujem za nekorektné, za krok, ktorý nie je v súlade s princípmi právneho štátu,“ uviedol líder SaS.

Sulík zároveň skritizoval vyplatenie akejkoľvek odmeny pre Radomíra Bžána a pripomenul, že jeho advokátska kancelária už dostala takmer 5 miliónov eur za zastupovanie v predmetnom súdnom spore. „Aby ste mali lepšiu predstavu, čo to znamená 17,6 milióna eur, ktoré má doktor Bžán dostať navyše ako odmenu: Ak občan, ktorý veľmi slušne zarába a dokáže si mesačne ušetriť 1000 eur, tak takúto sumu by mal ušetrenú v roku 3480,“ uviedol R. Sulík a pokračoval: „Každú chvíľu odtekajú takéto peniaze, to sú stovky korupčných káuz, ktoré sprevádzajú vlády Roberta Fica. Slovensko by sa mohlo mať oveľa lepšie, keby rôzni Bžánovia, Bašternákovia a im podobní nemali možnosť okrádať štátny rozpočet. Táto vláda s tým nemôže nič urobiť už len preto, že premiér býva v byte daňového podvodníka. Toto je tragédia našej krajiny.“

Sulík povedal, že opozícia si robí poctivo svoju prácu a pripomína vládnemu zlepencu vážne prešľapy. „Vláde budeme vytýkať všetky takéto kauzy až do volieb, budeme vysvetľovať ľudom, že je tu možnosť zvoliť si výrazne slušnejšiu vládu,“ dodal predseda SaS.

- Reklama -