Sulík (SaS): Poslanec Fico stojí na čele sprisahania proti demokracii a zákonnosti

0
Richard Sulík (Autor: TASR)

Poslanec a predseda strany Smer-SD Robert Fico svojimi videoposolstvami opäť otvára otázku, či je celkom pri zmysloch, ak bezprecedentnú blamáž svojej vlády ohľadom únosu vietnamského podnikateľa interpretuje ako sprisahanie voči súčasnej vláde. 

Miesto toho, aby rešpektoval fakt, že Trinh Xuan Thanh bol do Vietnamu zavlečený proti svojej vôli a za pomoci slovenského vládneho špeciálu, vymýšľa si imaginárnych nepriateľov. Poslanec Fico tým len na seba vrhá podozrenie, že ani on nie je bez viny.

Domnienku, že môže zatajovať dôležité skutočnosti, posilňuje aj to, že v únose mal byť zaangažovaný jeho poradca Le Hong Quang, pričom Fico zaňho loboval u prezidenta Andreja Kisku, aby ho ten vymenoval za slovenského veľvyslanca vo Vietname. 

Robert Fico dnes blúzni o protivládnom sprisahaní, aby odviedol pozornosť svojich voličov od podstaty. Tú približujú mená jeho najbližších spolupracovníkov: Viliam Jasaň, Mária Trošková, Le Hong Quang – ľudia s väzbami na taliansku mafiu a vietnamské komunistické tajné služby či trestne stíhaný Ladislav Bašternák, u ktorého Fico stále býva. 

Na čele sprisahania stojí poslanec a predseda Smeru Fico. Je to sprisahanie proti demokracii a zákonnosti na Slovensku. Jeho morálny úpadok sa však začal dávno, akurát dnes je už vidieť, že upadá fyzicky a aj na duchu. Mal by si dať dlhý oddych a odísť z politiky. Stal sa balvanom, ktorý ťahá Slovensko ku dnu. 

Richard Sulík, predseda SaS 

- Reklama -