Sulík (SaS): Migračnú krízu nepodceňujeme, odmietame tvrdenia R. Fica

0
Richard Sulík (Autor: SITA)

„My v SaS sa ostro proti tomuto vyhláseniu ohradzujeme. SaS sa ako jediná opozičná strana k tejto téme hlási. Už v lete sme predložili reálne riešenia, ktoré sa dnes ukazujú ako veľmi prezieravé,“ reaguje predseda SaS Richard Sulík.

O tom, že aj médiá skresľujú realitu svedčí aj fakt, že do diskusie Televízie TA3 „V politike“ na tému Ďalšia vlna migračnej krízy, násilnosti v Nemecku, bezpečnosť SR pozvali šiestich politikov, predstaviteľov politických strán. „Dvaja z nich sú z mimoparlamentných strán. Zástupca SaS, parlamentnej strany, ktorá má k téme čo povedať a aj to otvorene a verejne robí, oslovený nebol.

Pozastavujeme sa nad týmto postupom, ktorý svedčí buď o nekompetentnosti alebo zaujatosti televízie TA3. Pripomíname, že podľa zákona o vysielaní a rentransmisii aj televízia TA3 je povinná zabezpečiť  názorovú pluralitu v rámci vysielanej programovej služby a takisto zabezpečiť objektívnosť a nestrannosť spravodajských programov a politickopublicistických programov,“ povedal Sulík.

Zároveň upozornil na štatút TA3, v ktorom televízia deklaruje,  že chce  prispievať k rozvoju pluralitnej demokratickej spoločnosti a poskytovať objektívne, vyvážené, overené a presné informácie.

„To, čo sa stalo, je v príkrom rozpore so zákonom i samotným štatútom TA3,“ uzavrel Sulík. 

- Reklama -