Stanovisko Generálnej prokuratúry SR k prípadu Lorenz

0
Jaromír Čižnár (Autor: TASR)

Generálna prokuratúra Slovenskej republiky odmieta politické zasahovanie do konkrétnych trestných vecí a vždy v každej konkrétnej trestnej veci bude postupovať v zmysle zákona.

Doterajší postup orgánov činných v trestnom konaní preskúma krajský prokurátor v Košiciach. Zároveň zdôrazňujeme, že konajúci prokurátor svojím postupom v trestnej veci vyjadril svoj právny názor, za ktorý ho generálny prokurátor v žiadnom prípade nemieni disciplinárne postihovať. Preto výzvy politikov považuje generálny prokurátor za absurdné najmä za situácie, keď sa opakovane stretávame s rozhodnutiami niektorých sudcov, na základe ktorých sú prepúšťané resp. oslobodzované osoby údajne patriace k mafiánskym skupinám. Je smutné, že v týchto prípadoch politici, ktorí sa k predmetnej trestnej veci vyjadrovali, mlčia a nežiadajú prijatie aj disciplinárnych opatrení!

Generálna prokuratúra SR sa do skončenia sťažnostného konania, resp. do preskúmania trestnej veci nadriadeným prokurátorom, nebude vyjadrovať a prispievať tak k zvyšovaniu mediálneho a politického tlaku na orgány činné v trestnom konaní.

TASR informovala Andrea Predajňová, hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR.?

- Reklama -