Sme rodina: Mlčanie

0
Boris Kollár, líder hnutia Sme rodina (Autor: SITA)

Poslanci si poverenia o zvolení preberali v starej Národnej rade necelý týždeň po marcových parlamentných voľbách. Nová poslankyňa z hnutia podnikateľa Borisa Kollára Sme rodina Petra Krištúfková vtedy odmietala novinárom odpovedať na otázky.

“Momentálne sa nebudem k ničomu vyjadrovať,” opakovala s dodatkom, že v parlamente sa to zmení. Novinárov nakoniec odohnala s odôvodnením, že ide podpisovať dokumenty, kde sú osobné údaje. Krištúfková svoj sľub splnila a v parlamente prehovorila pri rozprave k návrhu zákona o rodičovskom príspevku, kde bola navyše jednou z predkladateliek.

Jedinou mlčiacou zvolenou za hnutie Sme rodina, ktorého už medzičasom nie je členkou, tak zostala bývalá moderátorka Martina Šimkovičová. Ako poslankyňa neprišla s jedinou faktickou poznámkou, nevystúpila v rozprave, neprehovorila ani ako spravodajkyňa k návrhu zákona, ktorú určujú parlamentné výbory a nepredložila žiadny návrh zákona. Verejnosť si jej poslaneckú prácu všimla skôr v čase, keď nedovolene hlasovala za svojho kolegu Rastislava Holúbka, za čo ju hnutie vyzvalo na odstúpenie z parlamentu. Nakoniec za to dostala pokarhanie a pokutu tisíc eur. Vzdať sa poslaneckého mandátu odmietla.

“Venujem sa konkrétnym oblastiam, zapájam sa v nich konkrétnymi krokmi, nielen slovne ako možno niektorí poslanci,” hovorí Šimkovičová. Jej prioritami sú sociálne, ľudskoprávne témy aj zahraničná politika. Po tom, ako ju šéf hnutia Boris Kollár vyhodil z klubu, odišla aj z Výboru pre európske záležitosti. Zahraničné dianie však podľa vlastných slov pozorne sleduje. “Na konci chcem vidieť reálne výsledky, nechcem ostať iba v štatistikách ako poslankyňa, ktorá v parlamente prehovorila tisíckrát,” odôvodňuje svoje mlčanie.

 

- Reklama -