Slovenská národná strana nepodporí Istanbulský dohovor

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Predseda Andrej Danko jednoznačne potvrdzuje: „Nikdy nebudem súhlasiť s experimentami na deťoch! Rod si nikto nevyberá podľa toho, ako sa cíti. Istanbulský dohovor presadzuje ideológiu, ktorá tvrdí, že pohlavie môžem mať opačné ako rod. Všetci vieme, že je to vedecký nezmysel. Rod nie je len „súbor rolí“, či „sociálny konštrukt“, ktorý nemá súvis s biologickým pohlavím.“

Istanbulský dohovor si dal ako cieľ odstraňovať tradície založené na stereotypných rolách mužov a žien. Ale stereotyp nie je vždy niečo zlé. Aj slovenské ľudové tradície, veľkonočné zvyky či ľudové tance sú založené na stereotypných rolách mužov a žien a spolutvoria naše historické bohatstvo a národnú identitu. „Rozhodovanie o tom, ktoré stereotypy sú negatívne musí ostať u nás na Slovensku. Nerozumiem, prečo by sa mali naše deti na všetkých stupňoch škôl učiť tzv. „nestereotypným“ rolám?  Nesúhlasím, aby nám na Slovensku  zopár tzv. nezávislých zahraničných expertov vo  výbore GREVIO  určovalo, čo je a čo nie je „stereotyp“.“ Vysvetľuje predseda parlamentu a SNS. Už si spoločnosť asi zvykla, že často títo experti presahujú svoje kompetencie a doslova menia význam medzinárodných dohovorov.

Slovenská národná strana nebude ignorovať, že viac ako 105 inštitúcií a organizácií žiadalo neschváliť v Národnej rade SR Istanbulský dohovor a vyzývalo k celospoločenskej diskusii. Viac ako 340 lekárov, psychológov, sociológov a ďalších odborníkov protestovalo proti zavádzaniu “rodového scitlivovania” do škôl.

Istanbulský dohovor neumožňuje, aby Slovenská republika prijala Dohovor s výhradami voči rodovej ideológii. „SNS vyzýva na iniciovanie procesu, ktorým Slovenská republika oznámi príslušným medzinárodným orgánom svoju vôľu, že nechce byť viazaná týmto dokumentom a vezme svoj podpis pod týmto kontroverzným Dohovorom späť.“ Zaujíma jasné stanovisko predseda strany.

Strana národniarov vidí riešenie násilia v zákone o obetiach trestných činov, ktorým sa nebudú diskriminovať obete násilia na základe motívov páchateľa ako sa píše v Istanbulskom dohovore a prijmú sa všetky rozumné, účinné a preventívne opatrenia pre zabránenie ubližovania.  „Každá obeť si zaslúži rovnakú ochranu,“ zdôrazňuje nesúhlas voči nezmyselnej gender ideológii  šéf SNS Andrej Danko.

- Reklama -