Simon (Most-Híd): Druhý sociálny balíček má dobrý cieľ, ale žiaľ je iba marketingovým ťahom

0
Zsolt Simon, bývalý podpredseda strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

Zníženie na 10 % DPH na všetky potraviny ako aj pomoc pre regióny z vysokou  nezamestnanosťou mohli platiť už minimálne rok ak by ich vláda Róberta Fica neodmietla.

Za posledných 9 rokoch vládne Róbert Fico 7 rokov a jeho snahu riešiť regionálne rozdiely a nezamestnanosť je možné zhodnotiť ak sa pozrieme koľko diaľnic postavili na juhu Slovenska, koľko vytvorili pracovných miest, koľko investičných stimulov pridelili do týchto regiónov  tak zistíme, že v porovnaní z inými regiónmi nebol juh Slovenska prioritou.

Rovnako aj prepojenie rýchlostnej cesty R2 Kriváň-Košice sa plánuje iba v polovičnom profile aj to až v roku 2030 či 2040.

Na základe uvedených dôvodov je možné sociálny balíček považovať len za marketingový ťah a nie skutočné riešenie, pretože uvedené opatrenia sa majú realizovať v praxi hlavne po budúcoročných parlamentných voľbách.

Strana Most-Híd má za dlhodobí cieľ výstavbu južných rýchlostných ciest v plnom profile ako aj podporu tvorbu pracovných príležitostí v regiónoch s vysokou mierou nezamestnanosti.

- Reklama -