Seniori už nenakúpia vo vyhradenom čase

0
Ilustračná snímka (Autor: TASR)

Po novom nebude môcť maximálny počet zákazníkov v prevádzke presiahnuť limit jednej osoby na desať štvorcových metrov z plochy určenej pre zákazníkov. Stále ostávajú v platnosti alternatívne podmienky, a to dodržanie dvojmetrového odstupu zákazníkov od seba, respektíve v prípade zariadení verejného stravovania dvojmetrová vzdialenosť stolov od seba.

Otvoriť sa môžu aj denné stacionáre pre osoby do 62 rokov. ÚVZ SR v tejto súvislosti uviedol, že sa postupne bude uvoľňovať aj prijímanie nových klientov do zariadení sociálnych služieb. V ďalších týždňoch by sa mali povoliť aj návštevy klientov v zariadeniach sociálnych služieb.

V zariadeniach verejného stravovania sa od stredy ruší obmedzenie počtu ľudí sediacich pri jednom stole. Taktiež už môžu mať zariadenia verejného stravovania otvorené aj po 22.00 h. ÚVZ SR však pripomína, že je potrebné riadiť sa platným všeobecne záväzným nariadením obce.

Uvoľňovanie opatrení platí aj pre hotely. Tie už nemusia dodržiavať 24-hodinový časový odstup medzi ubytovaním klientov do tej istej izby. Zároveň sa ruší podmienka pre izbu mať vlastné sociálne zariadenie.

V taxíkoch už môže byť zapnutá klimatizácia aj pre zákazníka. Od stredy sa ruší aj povinná 15-minútová prestávka medzi jazdami. Naďalej sa vyžaduje dezinfekcia priestorov vozidla.

- Reklama -