SaS k štrajku učiteľov: Vyššie platy učiteľov musia ísť ruka v ruke so snahami o vyššiu kvalitu

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Podľa neho je dlhodobo známe, že náš systém vzdelávania nedosahuje žiadané výsledky v porovnaní so zahraničím, aj čo sa týka prípravy absolventov na prax. „Učitelia musia byť adekvátne pripravení na povolanie, mať vytvorené vhodné podmienky na kontinuálne vzdelávanie a na výučbu rôznymi metódami s cieľom dosiahnuť lepšie výsledky,“ tvrdí Gröhling a preto zdôrazňuje potrebu kvalitnej prípravy učiteľov na povolanie a nutnosť vytvoriť vhodné pracovné podmienky pre pedagógov.

Gröhling pripomína, že strana SaS považuje za kľúčové zamerať sa na to, aby školstvo efektívne pripravovalo žiakov na pracovný život. „Žiaci v školách musia byť pripravení na prax a vedieť, čo sa od nich očakáva. Preto je okrem dobrej prípravy učiteľov dôležité sledovať aj uplatniteľnosť absolventov škôl a potreby trhu práce,“ hovorí.

Poslanec Martin Poliačik (SaS) poukazuje na potrebu hľadania dohody medzi zainteresovanými stranami. „Budeme radi, ak obe strany, aj iniciatíva učiteľov i ministerstvo školstva, preukážu vôľu sa dohodnúť a hľadať kompromisy. Požiadavky učiteľov sú legitímne a mrzia nás hlasy, ktoré ich snahy znevažujú. Pri každom rokovaní musí byť snaha o dohodu, zákopové vojny nikam nevedú,“ uzatvára Poliačik.  

- Reklama -