SaS: Znížená DPH na potraviny je marketing urážajúci ľudskú dôstojnosť

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Slovensko nie je rozvojová krajina, ktorú trápi sucho, či iná pliaga. Ľudská dôstojnosť tu má vyššie nároky, ako len zbierať zo stola omrvinky po hostinách smeráckych oligarchov. Predložený zoznam potravín, na ktoré sa má znížená sadzba vzťahovať, je sklamaním pre každého, kto vzhľadom na pompézne reči Roberta Fica očakával veľkorysú ponuku,“ hovorí poslankyňa NR SR za SaS Jana Kiššová. Dodáva, že toto je dôkaz, akú nízku mienku má Smer-SD o svojich voličoch a ako si z nich strieľa.

Podľa poslanca NR SR za SaS Eugena Jurzycu pre predložený návrh neexistujú ani tie najmenšie poľahčujúce okolnosti. Je to ekonomický i sociálny nezmysel, ktorý poslanci za SaS nepodporia.

„My vo svojom programe podporujeme plošné zníženie sadzby DPH na 19 percent a návrat k rovnej dani z príjmu, ktorá po odbúraní rôznych daňových a odvodových deformácií je udržateľná na úrovni 15 percent. Primitívne volebné návnady Smeru-SD, ktoré urážajú ľudskú dôstojnosť, musí vystriedať seriózna hospodárska politika, z ktorej budú mať dlhodobý úžitok všetci občania Slovenskej republiky,“ dodáva Jurzyca s tým, že je celkom zjavné, že na to, aby sa na Slovensku oplatilo pracovať, podnikať a žiť je nutné vymeniť vládu Smeru.

- Reklama -