SaS: Zásah polície voči opozičnému poslancovi je pokus o zastrašenie

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Nezmyselný a neoprávnený brutálny zásah polície voči opozičnému poslancovi je pokus o zastrašenie, ktorý musí byť vyšetrený a potrestaný. Uvádza v stanovisku tímlíder SaS pre Spravodlivosť Alojz Baránik, ktorý reaguje na udalosti zo včerajšieho dňa.

„Strana Sloboda a Solidarita ostro protestuje proti surovému policajnému zásahu voči opozičnému poslancovi NR SR Alojzovi Hlinovi, pri jeho poukazovaní na protizákonnú činnosť úžerníckych spoločností. Kaliňákova polícia sa opäť predviedla ako bezduchá ochranka mafiánov, ktorá sa nečinne prizerá na rozsiahlu trestnú činnosť smeráckych bossov a zatýka tých, ktorí si dovolia na to upozorniť,“ uzatvára Alojz Baránik.

Dodáva, že s formou prejavu zvolenou poslancom Hlinom nemusí každý súhlasiť. Je však neprijateľné, aby jej dôsledkom bol útok štátnej moci v situácii, ktorá sa dala riešiť pokojne. Je zjavné, že úmyslom nebolo páchať trestnú činnosť, ale na trestnú činnosť poukazovať. „Policajti nesporne konali podľa rozkazov svojich nadriadených, a tí nesú hlavnú zodpovednosť za túto politickú blamáž,“ uzatvára Baránik.

- Reklama -