SaS: Za RTVS zaplatíme viac a bude viac SNS

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Koncesionárske poplatky sú totiž len ďalšou daňou, a to aj nespravodlivou, pretože zaťažujú rozpočty domácností bez ohľadu na to, či vlastnia televízor a sledujú programy RTVS. Argument, že koncesionárske poplatky napomáhajú udržovať verejnoprávny charakter vysielania, sa neopiera o realitu. Je čisto fiktívny. Preto je strana SaS dlhodobo za ich zrušenie a napojenie RTVS na štátny rozpočet,“ uvádzajú predstavitelia strany Sloboda a Solidarita. 

Koaličný konflikt, ktorý eskaluje minister Maďarič, žiaľ, vecne nie je o zvyšovaní koncesionárskych poplatkov, ale o snahe nacionalistov v Slovenskej národnej strane získať vplyv na RTVS. „Slovensku teda reálne hrozí nielen zvýšenie koncesionárskych poplatkov, ale ďalšia politizácia verejnoprávneho priestoru, pretože žiadna z koaličných strán nie je principiálne proti tomu, aby občania a firmy na fungovanie RTVS prispievali. Napokon, programové vyhlásenie to dokazuje jasne,“ dodávajú liberáli a žiadajú ministra kultúry Mareka Maďariča, aby sa za danej situácie o zvyšovanie koncesionárskych poplatkov ďalej nepokúšal.

„Skôr nech vyvinie úsilie, aby RTVS nepodliehala politickým vplyvom a plnila si zákonom stanovené úlohy. Neplnením programového vyhlásenia vlády urobí Slovensku väčšiu službu. Opakujeme, že strana SaS naďalej presadzuje a bude presadzovať zrušenie koncesionárskych poplatkov a financovanie RTVS cez štátny rozpočet,“ uzatvára vedenie strany.

Richard Sulík, predseda SaS

Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS

Jozef Mihál, podpredseda SaS

Ľubomír Galko, podpredseda SaS

- Reklama -