SaS: Verejnosť má právo na poskytnutie komplexných informácií

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Meškanie vo výstavbe diaľnic, nejasná ekonomická výhodnosť modelu PPP na obchvat Bratislavy, nefungujúci systém elektronických diaľničných známok a množstvo IT tendrov, ktoré v súčasnosti skúma nový minister dopravy, to len potvrdzuje,“ hovoria poslanci NR SR za SaS Jana Kiššová, Jozef Rajtár a Miroslav Ivan. 

Zároveň pripomínajú pozastavenie schválenej výstavby križovatky Triblavina na diaľnici D1, ktorá má platné územné rozhodnutie a stavebné povolenie. „Verejnosť má právo na poskytnutie komplexných informácií, čo sa na ministerstve dopravy a v Národnej diaľničnej spoločnosti deje,“ hovoria predstavitelia SaS.

Aj preto predsedníčka Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti Jana Kiššová na podnet predsedu Komisie pre dopravu, výstavbu a cestovný ruch Miroslava Ivana zvoláva na 19. mája o 12.00 hod mimoriadne zasadnutie hospodárskeho výboru. „Budeme žiadať ministra dopravy Romana Brecelyho o poskytnutie informácií o týchto kauzách. Predovšetkým o IT tendroch vypísaných na ministerstve dopravy predchádzajúcim vedením a dôvodoch pozastavenia výstavby križovatky Triblavina na diaľnici D1,“ uzatvárajú liberáli.  

- Reklama -