utorok, 16 apríla, 2024
10.3 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom SaS: Táto vláda pochovala RegioJet, teraz pre jej nečinnosť končí Uber

SaS: Táto vláda pochovala RegioJet, teraz pre jej nečinnosť končí Uber

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Štát musí reagovať na aktuálny vývoj,“ povedal poslanec NR SR a tímlíder SaS pre dopravu Miroslav Ivan a pokračoval: „To, že Uber musí ukončiť svoju činnosť, je dôsledkom práve nečinnosti ministerstva dopravy, ktoré malo minimálne dva roky, aby pripravilo legislatívu na to, aby mohli v preprave osôb podnikať rôzne firmy a rôzne zoskupenia.“

Liberáli si myslia, že ak je na Slovensku dopyt po takejto službe, čo dokomentujú štatistiky, ministerstvo by sa malo snažiť vytvárať legislatívu, aby ľudia mohli využívať takéto služby. A zároveň, aby bolo možné podnikať v poskytovaní takýchto služieb.

Strana SaS už v minulosti predložila do NR SR novelu zákona o cestnej doprave, kde riešila túto problematiku. Vo vynovenom reformnom dokumente strany SaS Agenda 2020 je aj špeciálna časť, venujúca sa podnikaniu v osobnej preprave (taxislužbám). „Chceme odstrániť administratívne prekážky v oblasti prepravy osôb a zjednodušiť požiadavky kladené na vodičov a vozidlá taxislužieb,“ poznamenal M. Ivan a doplnil, že ministerstvo dopravy môže pokojne čerpať z návrhov najsilnejšej opozičnej strany.

„Pamätám si časy, keď bolo zakázané používať telefón z dovozu. Do siete bolo možné zapojiť len telefón od jedného štátneho podniku, ostatné boli zakázané. Potom prišla doba, kedy sa trh liberalizoval a neskutočne expandoval. Expanzia trhu znie, že nie je to populárne. Ale čo to znamená? Znamená to, že dnes môže telefonovať každý, narástol počet zákazníkov, ale narástol aj počet tých, ktorí sú platení na tej druhej strane. To je expanzia. Je to humánne riešenie, v prospech spoločnosti,“ uviedol poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre verejné financie Eugen Jurzyca k pozastaveniu činnosti prevádzky na Slovensku.

 

- Reklama -