SaS: Štát môže prísť o milióny eur, ministerstvo životného prostredia má čo vysvetľovať

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Podľa medializovaných informácií úhrnná čiastka poskytnutých eurofondov predstavuje približne 26 miliónov eur a rozhodlo o nich ministerstvo životného prostredia v správe Slovenskej národnej strany za prvej vlády Roberta Fica.

„Do dnešných dní ani jedna zo spoločností nevykonáva činnosť, na ktorú jej subvencie boli pridelené, pričom reálne hrozí, že štát o tieto milióny eur príde. Aj tento prípad ukazuje, že spotvoriť a zneužiť sa dá na Slovensku akýkoľvek dobrý zámer, ak sa jeho realizácie zhostia nominanti a klienti strán Smer-SD a SNS. Pýtame sa premiéra Roberta Fica, ako sa tieto škandalózne prípady hodia do jeho konceptu takzvanej prvej európskej ligy, kam chce Slovensko zaradiť. Podľa nášho názoru totiž vykazujú takú neúctu k zdrojom členských štátov Európskej únie, že Slovensko zaraďujú skôr do spoločenstva republík s banánovými vládami,“ uviedla poslankyňa NR SR a podpredsedníčka SaS Jana Kiššová.

Oba menované prípady sú pritom podľa liberálov len zlomkom toho, ako sa za Ficových vlád eurofondy rozkrádajú.

„V konečnom dôsledku ide všetko na ťarchu peňaženiek našich občanov, pretože Európska únia sa odmieta na tomto organizovanom zločine podieľať a odmieta eurofondy Slovensku vyplácať. Radi by sme počuli aj názor predsedu SNS Andreja Danka. Očakávame od neho, že sa občanom za konanie jeho bývalých spolustraníkov ospravedlní a poskytne ministrovi životného prostredia Sólymosovi pri obhajobe záujmov štátu politickú podporu,“ poznamenala tímlíderka SaS pre podnikateľské prostredie Jana Kiššová.

- Reklama -