SaS: Slovenské súdnictvo opäť vážne ohrozuje občanov

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Niektorí ľudia nie sú morálne ani odborne spôsobilí nosiť sudcovský talár. Tieto persóny nielenže robia hanbu celej justícii, ale ich konanie je v priamom rozpore s verejným záujmom. Treba ich z tých talárov vyzliecť, to je základné východisko akejkoľvek justičnej reformy, ktorá má mať zmysel,“ povedal timlíder SaS pre Spravodlivosť Alojz Baránik.

Považujeme za veľkú výzvu pre slovenskú políciu slová Róberta Jamricha, kľúčového svedka v procese s Miroslavom Š., že sa dnes bojí o svoj život. „Absolútne zásadnou vecou v boji s organizovaným zločinom je ochrana svedkov. Očakávam, že slovenská polícia poskytne svedkovi Jamrichovi ochranu pred akoukoľvek pomstou, pred akýmkoľvek revanšom. Je to vec spoločenského záujmu,“ zdôrazňuje podpredseda SaS Ľubomír Galko.

„Vyzývame prezidenta policajného zboru Tibora Gašpara, ale i ministra vnútra Roberta Kaliňáka, aby situáciu okolo prepustenia Miroslava Š. nepodcenili. Ďalšia takzvaná procesná chyba tentoraz na strane polície môže mať veľmi vážne následky nielen pred svedkov, ale pre celú spoločnosť, lebo sa ešte viac spochybní odhodlanie orgánov činných v trestnom konaní bojovať s organizovaným zločinom,“ uzatvára Galko.

- Reklama -