piatok, 29 marca, 2024
18.9 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom SaS: Roľníci nepotrebujú symbolickú pomoc, ale vyšetriť kauzy

SaS: Roľníci nepotrebujú symbolickú pomoc, ale vyšetriť kauzy

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Keď sa vláda otriasala v základoch a všetci sa báli o svoje stoličky, premiér Pellegrini vyzval ministerku Matečnú, aby do konca mája predložila zoznam všetkých pridelených dotácií. Dnes je 22. júna a tento zoznam neexistuje. A to ho nechcem vidieť len ja, to ho chcú vidieť všetci farmári, všetci občania tejto republiky,“ uviedla tímlíderka SaS pre pôdohospodárstvo Jarmila Halgašová.

Halgašová sa pýta, že čo je to za ministerka, keď z dôležitého rokovania na východe, na ktoré ju pozvali farmári, utečie. „Pýtam sa, čo je toto za ministerka, keď sa nechá prosiť premiérom, aby bola taká láskavá a prijala tých istých farmárov, ktorí teraz prišli riešiť svoje problémy do hlavného mesta a následne ich odmietne prijať na svojom úrade, lebo tam nemá dosť miesta? A pýtam sa, čo je toto za ministerka pôdohospodárstva, ktorá sa v tejto ešte stále poľnohospodárskej krajine nestará o svojich farmárov? To sa chce ďalšie dva roky len prizerať a odvolávať sa na činy hodné trestného oznámenia? Keď už teda usúdila, že peniaze sú vytunelované, prečo nenastolila transparentné prideľovanie dotácií po svojom nástupe do funkcie, ale naopak v tomto systéme pokračuje ďalej?“

Tímlíderke SaS pre pôdohospodárstvo je ľúto, že Rada poľnohospodárskych a potravinárskych samospráv nepodporila súčasný protest. „Pritom sa sama vyjadrila, že nerozdeľuje farmárov na veľkých a malých, ale na čestných a nečestných. Ako veľký brat sa mala svojho menšieho a slabšieho zastať a nepozerať sa, ako sa mu krivdí. Pokiaľ farmári nebudú jednotní, nedosiahnu svoje ciele,“ tvrdí J. Halgašová.

Dnes, keď sú na povrchu problémy farmárov, tak sa na nich chce každý zrazu priživiť. SaS chce veriť, že deklarácia premiéra o zriadení špeciálneho vyšetrovacieho tímu na vyšetrovanie káuz nebude len ďalším manévrom na oddialenie riešenia problémov.

 

- Reklama -