SaS: Rok 2016 by mal byť rokom očisty verejného života

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Skutočnú povahu strany Smer-SD odhalili nespočetné kauzy, ktoré sa nelíšili v tej základnej veci, že politici Smeru systematicky konali v rozpore s verejným záujmom, aby sa obohatili oni sami alebo ich klienti.

„Vďaka tomu, že má strana Smer-SD takmer absolútnu moc, systém rozkrádania verejného majetku metastázoval do mimoriadne nebezpečnej veľkosti a demoralizuje celú spoločnosť. Je nevyhnutné s touto praxou rozhodne skoncovať. Zrušiť privilégiá a beztrestnosť, z ktorej ťaží hŕstka ľudí, zatiaľ čo zvyšku spoločnosti zostáva len znechutenie a pohoršenie nad bezohľadnosťou, s akou konajú,“ píšu predstavitelia strany Sloboda a Solidarita. 

Očista verejného života je východiskom pre riešenie problémov, ktoré sa počas vlád Smeru nahromadili v zdravotníctve, v školstve, justícii, v sociálnom systéme, v podnikateľskom prostredí a vo verejných financiách. „Len vďaka mimoriadne priaznivým ekonomickým podmienkam za hranicami Slovenska vláda Roberta Fica nemusela prijímať extrémne tvrdé úsporné opatrenia. Ale aj z tých, ktoré prijala, jasne vidno, že celé bremeno konsolidácie zhodila na občanov a firmy namiesto toho, aby si spravila poriadok vo vlastných veciach – v plytvaní, neefektívnosti a rozkrádaní,“ hovoria liberáli.

Opozičné strany vrátane SaS počas celého volebného obdobia čelili totalitným praktikám strany Smer-SD, upozorňovali na chyby v zákonoch a varovali pred negatívnymi následkami rozhodnutí, ktoré sa javili ako zlé, nesystémové, nespravodlivé.

„Plnili sme si úlohu, akú má opozícia v politickom systéme. Za SaS môžeme povedať, že sme do tohto zápasu vložili všetky svoje sily. Na konci volebného obdobia vlády Smeru Slovensko nie je síce nedemokratické, ale priestor slobody, priestor na slobodné podnikanie, na sebarealizáciu a spokojný život sa zúžil,“ tvrdia saskári a dodávajú, že to dokazuje veľké množstvo mladých ľudí, ktorí odchádzajú zo Slovenska do zahraničia, kde sa chcú trvalo usadiť. To sú alarmujúce nálady.

Sme však presvedčení, že posledné štyri roky neboli len eldorádom Smeru, ale aj časom, v ktorom sa formovala a aj sformovala voči tejto samovláde alternatíva.

„Nedajme sa zmiasť tým, že opozícia sa skladá z viacerých subjektov. Je to súčasť politického vývoja, zrenia myšlienok a osobností. Podstatná je schopnosť opozičných strán spolupracovať, dohodnúť sa na praktických riešeniach a národnoštátnych záujmoch. Naše presvedčenie nestojí len na želaní, ale za posledné štyri roky aj na dôkazoch, že takáto spolupráca je možná a voči vláde Smeru-SD existuje životaschopná alternatíva. Veríme, že sa potvrdí po marcových voľbách a Slovensko bude mať solídnu vládu, ktorá navráti do nášho života spravodlivosť, vládu zákona a prosperitu. Prosperitu, z ktorej bude mať úžitok každý,“ uzatvára vedenie strany SaS.

Richard Sulík, predseda SaS
Ľubomír Galko, podpredseda SaS
Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS
Jozef Mihál, podpredseda SaS 

- Reklama -