SaS: Robert Fico opäť vedie národ do slepej uličky

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Každý z predsedov vlád V4 vrátane slovenského premiéra má vzhľadom k vnútropolitickým pomerom vo svojom štáte dôvod produkovať zástupné témy a odviezť pozornosť verejnosti na ne. Robert Fico sa za desať rokov svojho premiérovania nijako nezaujímal o rozdielne zloženie pracích práškov, rybích prstov či lančmítov. Odrazu podnecuje hystériu a poškodzuje tým aj tržby obchodníkov na Slovensku,“ uviedla podpredsedníčka SaS a tímlíderka strany pre podnikateľské prostredie Jana Kiššová.

Z doteraz publikovaných informácií pritom podľa liberálov nie je známy ani rozsah problému dvojakej kvality, nie je známa ani miera poškodzovania spotrebiteľov a takisto nie sú jasné ani príčiny, ktoré vedú výrobcov k odlišnému zloženiu potravín a čistiacich prostriedkov.

„Aktivita predsedu vlády Roberta Fica ide aj proti základným princípom spoločného trhu. Úlohou národných a nadnárodných autorít je dohliadať na to, aby výrobky nepoškodzovali zdravie spotrebiteľov a aby spotrebitelia boli firmami pravdivo informovaní o tom, čo kupujú. Ale to, akému výrobku na trhu dajú spotrebitelia prednosť, je výsostne ich kompetencia,“ hovorí poslankyňa NR SR J. Kiššová.

Strana SaS žiada premiéra Fica, aby svoju energiu venoval boju proti korupcii, zvýšeniu vymožiteľnosti práva na Slovensku, zlepšovaniu podnikateľského prostredia a nevyvolával u občanov falošné očakávania, že štát či Európska komisia všetky spotrebiteľské problémy vyrieši za nich.

- Reklama -