SaS: RTVS nie je podriadenou organizáciou strany Smer-SD a tak by mala aj postupovať

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Výsledok je však rovnaký, ak nie horší, keďže manipulácia neudrie divákovi rovno do očí. Spôsob, akým si RTVS vyberá udalosti, ako ich spracúva, akých respondentov si vyberá, vykazuje znaky média, ktorého vedúci pracovníci majú prinajmenšom v podvedomí zakorenenú podriadenosť voči vládnej strane,“ píše predseda SaS Richard Sulík.

Žiadame vedenie RTVS, aby najmä v predvolebnom čase bol obsah spravodajských relácií v súlade so zákonom i samotným štatútom organizácie. Ocenili by sme, keby v rámci plurality a vyváženosti  RTVS venovala pozornosť nielen programu strany Smeru-SD, ale aj programom opozičných strán, vrátane SaS. A to spôsobom, ktorý bude v súlade s vyššie spomenutými zásadami a zásadami, ktorými sa má RTVS riadiť.

„Týka sa to aj obsadzovania publicistických programov, najmä relácie O 5 minút 12 a mapovaním skutočného diania na politickej scéne. Považujeme za zarážajúce, že predseda parlamentnej strany je výrazne častejšie pozývaný do nemeckej verejnoprávnej televízie než do tej slovenskej. RTVS nie je podriadenou organizáciou strany Smer-SD,“ uzatvára Sulík.

- Reklama -