SaS: Poslanec strany Most-Híd sa správa ako zlodej prichytený pri čine

0
Tibor Bastrnák (Autor: TASR)

Opozícia podľa poslankyne NR SR za SaS Jany Cigánikovej netvrdí, že vládna koalícia ide zaviesť povinné poplatky u lekárov. „Tvrdíme, že poslanecký návrh pána Bastrnáka, aby lekári mohli mať doplnkové ordinačné hodiny a v rámci nich poskytovať zdravotnú starostlivosť poistencom za úplatu až do výšky 50 eur, je sociálne bezohľadný a navyše bol podaný zbabelo, na poslednú chvíľu,“ hovorí Cigániková.

Poslanec Mosta-Híd svojím návrhom podľa SaS navodí stav, keď bude v ekonomickom záujme lekárov a poisťovní, aby podstatnú časť svojich výkonov realizovali počas doplnkových ordinačných hodín, teda za peniaze pacientov, a nie riadnych ordinačných hodín, ktoré sú zväčša kryté peniazmi z verejného poistenia. „Koalícia chce nechať pacienta uhradiť celú zdravotnú starostlivosť len preto, že ho donúti objednať sa na čas bez spoluúčasti štátu, ktorý ja za tento stav zodpovedný. Ak potom štát použije peniaze ľudí vybrané na daniach na platenú populistickú volebnú kampaň pre Roberta Fica napríklad vo forme vlakov zadarmo, považujeme to za vysoký morálny hazard a eticky a spoločenský zločin,“ povedala Cigániková.

Opozícia s takýmto postupom nesúhlasí, lebo ten celý systém zdravotného poistenia stavia naruby. „Je príznačné, že táto vláda nedokáže v 21. storočí vyriešiť problém preplnených čakární prijímaním opatrení, ktoré by zdravotníkov aj mimo súkromných polikliník motivovali k manažmentu pacienta. Miesto toho hystericky kope do opozície,“ doplnila Jana Cigániková.

- Reklama -