SaS: Podporujeme odvolanie ministra zdravotníctva V. Čisláka

0
Minister zdravotníctva Viliam Čislák (Autor: SITA)

„Medializovaná informácia, že bývalá prednostka novorodeneckej kliniky vo Fakultnej nemocnici v Nitre Alena Ďurišová, ktorá bielila zdravotnú dokumentáciu dieťaťa, je konzultantkou Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, len dopĺňa mozaiku tohto úpadku,“ píšu liberáli s tým, že šokujúce je aj vyhlásenie samotného úradu, podľa ktorého niet dôvodu spochybňovať jej odbornosť.

„Súčasťou odbornosti sú aj morálne kvality. V Úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou by mali pracovať bezúhonní ľudia a platí to aj o spolupracovníkoch úradu. Iba tým si môže získať a udržať dôveru verejnosti. Kontrolné právomoci úradu z hľadiska správnosti použitých medicínskych postupov sú nenahraditeľné, úrad by mal byť akýmsi ombudsmanom verejnosti pre zdravotnícke otázky,“ hovoria predstavitelia SaS.  

Vláda Smeru urobila z tejto inštitúcie bezzubý orgán, slúžiaci záujmom tých, ktorí majú politický vplyv. „Sme pripravení pridať sa k iniciatíve na odvolanie ministra zdravotníctva Viliama Čisláka a aj týmto symbolickým aktom dať v mene občanov Slovenska vláde Roberta Fica najavo hlbokú nespokojnosť s pomermi v zdravotníctve. Je amorálne a poburujúce, že občania a firmy formou odvodov a priamych platieb posielajú do zdravotníctva obrovské peniaze, ale klienti Smeru sa na ňom bezohľadne obohacujú a zanechávajú za sebou spúšť,“ uzatvárajú.  

Richard Sulík, predseda SaS

Ľubomír Galko, podpredseda SaS

Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS

Jozef Mihál, podpredseda SaS  

- Reklama -