utorok, 23 apríla, 2024
7.1 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom SaS: Pacienti, držte si peňaženky! Od januára 2019 prichádza nový poplatok

SaS: Pacienti, držte si peňaženky! Od januára 2019 prichádza nový poplatok

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Pacient takto podľa poslancov NR SR Janky Cigánikovej a Eugena Jurzycu zaplatí za vyšetrenie dvakrát. „Raz do zdravotnej poisťovne, druhýkrát priamo,“ dodali. Zdôrazňujú, že sa spoplatňuje primárna zdravotná starostlivosť. „Pacienti majú platiť za liečbu prioritných diagnóz, to tu nikdy nebolo,“ vyhlásil tímlíder SaS pre verejné financie E. Jurzyca.

„Smer tak opäť trestá ľudí, ktorí vytvárajú hodnoty. Toto podľa nás nie je riešenie problému,“ vyhlásila tímlíderka SaS pre zdravotníctvo J. Cigániková. Zdravotná starostlivosť má byť podľa nej plne hradená zo zdravotného poistenia a chce ponechať možnosť pacientovi objednať sa na termín, ale platiť by sa malo maximálne 10 eur.

Štát by mal podľa liberálov zároveň tlačiť na Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, aby lepšie a viac spolupracovala s poskytovateľmi, ktorí už dnes dávajú termín na objednávanie ako súčasť zdravotnej starostlivosti.  „Za férové riešenie vnímame aj pripoistenie. Je to spôsob, ako získať ďalšie peniaze do zdravotníctva, pričom ľudia budú platiť za niečo, čo chcú,“ uzavrela tímlíderka SaS pre zdravotníctvo Janka Cigániková.

Zdroj: TASR/Komunikačné oddelenie

 

- Reklama -