SaS: Opozícia by nemala pomáhať R. Ficovi k absolútnej moci

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Dnes žijeme v časoch, keď sa celosvetovej ekonomike darí. Takéto priaznivé podmienky však nebudú trvať večne. Slovenské hospodárstvo pritom vôbec nie je pripravené vyrovnať sa s globálnymi turbulenciami. Vďaka vláde Smeru-SD rastie zadlženosť štátu, vymáhateľnosť práva zostáva stále na neprijateľne nízkej úrovni a trh práce sa dostal pod kontrolu odborárskych bossov, ktorí už dávno zabudli, čo znamená tvoriť hodnoty,“ uvádzajú predstavitelia strany Sloboda a Solidarita.   

Preto s veľkým prekvapením vnímame neochotu opozičných strán prihlásiť sa k Deklarácii zodpovednosti za Slovensko. K dokumentu, ktorý má občanom, voličom pravice, vyslať jasný signál o súdržnosti reformných síl a povzbudiť ich k masívnej účasti vo voľbách.

„Miesto poctivého prístupu k budúcnosti sledujeme pokusy vyťahovať staré spory, skresľovať fakty a vyvolávať u voličov falošné očakávania. Myslíme si, že je za tým viac, ako zlý úsudok či osobné antipatie. Myslíme si, že tie opozičné strany, ktoré tak vehementne bojujú proti  Deklarácii zodpovednosti za Slovensko, úplne vážne kalkulujú po budúcoročných voľbách s tým, že vstúpia do vlády so Smerom-SD,“ píšu liberáli.  

Uznávame, že z hľadiska politického pragmatizmu majú tieto úvahy u skúsených politických rutinérov opodstatnenie. Sme však presvedčení, že túto dvojtvárnu hru cítia aj voliči pravice, takže miesto toho, aby ich mobilizovali k čo najväčšej účasti vo voľbách, len ich od nich odrádzajú.

„Strana SaS chce pripomenúť kolegom v KDH, Moste a Sieti, že obdobná situácia panovala pred voľbami v roku 2012, a potom Smer-SD získal absolútnu väčšinu a nepotreboval k vláde nikoho. Výsledkom je dnešný marazmus. Mali by sme sa preto poučiť a voči voličom byť fér. My v SaS sa o to snažíme. Chceme urobiť všetko preto, aby Slovensko malo dobrú vládu. Nie je to nereálny cieľ. Chceme tak veľa, keď rovnaký postoj očakávame od ostatných v opozícii?,“ uzatvárajú predstavitelia SaS.

Richard Sulík, predseda SaS

Ľubomír Galko, podpredseda SaS

Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS

Jozef Mihál, podpredseda SaS

- Reklama -