SaS: Občania musia vedieť, čo bude, ak sestry odídu

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Slovensko nie je ohrozené absenciou nástrojov, ktoré by bezpečnostným zložkám umožnili konať v prípade teroristickej hrozby. Je však reálne ohrozené výpoveďami zdravotných sestier, ktoré sú nespokojné s tým, ako vládna strana Smer-SD rieši ich sociálne a zamestnanecké istoty. Už o niekoľko týždňov sa tak občania Slovenskej republiky môžu ocitnúť v situácii, keď pre nedostatok obslužného personálu budú mať mimoriadne sťažený, až odopretý prístup k zdravotnej starostlivosti. Pokladáme to za neúnosné aj z hľadiska ústavou garantovaného práva na zdravotnú starostlivosť,“ hovorí predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík.  

Situácia v zdravotníctve ukazuje laickej i odbornej verejnosti, akými mizernými odbornými kapacitami strana Smer-SD disponuje, ak narazí na vážne spoločenské problémy. Vláda Roberta Fica je vynaliezavá pri rozdávaní všemožných predvolebných balíčkov vrátane vlakov zadarmo, ktoré vyjdú štátny rozpočet na milióny eur, ale nápady jej dochádzajú, ak sa má postaviť čelom k nepríjemnostiam.

„Žiadame preto vládu, aby verejnosť informovala, ako sa mieni vyrovnať s požiadavkami zdravotných sestier a rovnako aj to, ako je pripravená riešiť situáciu, keď z nemocníc na základe výpovedí odídu. Pokiaľ nedostaneme uspokojujúcu odpoveď, sme pripravení zbierať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu a vynútiť si diskusiu o tejto vážnej téme aj takouto formou,“ dodáva poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre zdravotníctvo Peter Osuský.  

- Reklama -