SaS: Návrh na odvolanie Š. Harabina je dôležitý krok, ale len prvý

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Po ňom však musia nasledovať ďalšie. Bez politickej podpory parlamentu, vlády a prezidenta však nie sú možné, preto sa v nasledujúcich parlamentných voľbách bude rozhodovať aj o smerovaní slovenskej justície,“ hovorí poslanec NR SR za SaS a podpredseda strany Ľubomír Galko. 

Dôvody na vyzlečenie Štefana Harabina z taláru sú podľa nášho názoru naplnené. „Rozhodnutia trestného senátu pod jeho vedením, akým bolo napríklad oslobodenie obžalovaných policajtov, sme považovali za škandál a do neba volajúcu svojvôľu. Jeho konštrukcie o nezákonnosti Inšpekcie ministerstva vnútra boli nebezpečným výmyslom, ktorý ohrozuje verejný poriadok, bezpečnosť občanov a len ďalej rozleptáva zákonnosť v tejto krajine,“ dodáva tímlíder SaS pre spravodlivosť Alojz Baránik.

Strana Sloboda a Solidarita má výhrady k fungovaniu inšpekcie, ale nie z hľadiska jej zákonnosti, ale podriadenosti ministrovi vnútra, čo považujeme za vážny problém pri objektívnom, nestrannom posudzovaní trestnej činnosti, páchanej policajtmi. „Preto vo svojom volebnom programe presadzujeme vyňať policajnú inšpekciu spod politického riadenia Ministerstva vnútra SR a právomoci policajného prezidenta a spraviť z nej samostatný kontrolný úrad,“ uzatvára Galko.  

- Reklama -