SaS: Na súťaž o bratislavské letisko chceme dozerať

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Táto analýza musí zároveň zahŕňať aj variant rozvoja, ak by letisko zostalo naďalej bez investora. Zásadnou podmienkou akýchkoľvek úvah o vstupe cudzieho kapitálu do Letiska M. R. Štefánika je však transparentná medzinárodná súťaž a zapojenie zástupcov opozície do tohto procesu,“ hovorí poslanec SaS a tímlíder strany pre dopravu Miroslav Ivan.

Predseda SaS Richard Sulík však dodáva, že prenájom alebo privatizácia letiska sa nemôže stať príležitosťou na korupciu a príjem do straníckych koaličných pokladní. „Smer a jeho predseda Robert Fico poškodili občanov Slovenska nespočetnekrát. Medzi takéto prípady patrí aj zrušenie privatizácie bratislavského letiska v roku 2006. Slovensko prišlo o obrovské investície do jeho rozvoja len preto, lebo Robert Fico a Smer-SD potrebovali urobiť po vyhratých voľbách pred svojimi voličmi rituálne gesto,“ pripomína Sulík.

Konštatuje, že napriek novej výstavbe je Štefánikovo letisko smutným pomníkom smeráckej obmedzenosti. „V Európe zrejme neexistuje hlavné mesto, ktoré by malo ešte horšie letisko z hľadiska odbavovacej kapacity, komfortu cestujúcich a dopravy, ako to bratislavské. Slová ministra dopravy Árpáda Érseka, že má súhlas premiéra na vypracovanie viacerých alternatív prenájmu letiska chápeme ako priznanie hrubej chyby, ktorú Ficova vláda urobila po voľbách v roku 2006,“ uzatvára Sulík.

- Reklama -