SaS: Ministerka Žitňanská by mala odvolať sudcu Sádovského z funkcie

0
Ministerka spravodlivosti za Most-Híd Lucia Žitňanská (Autor: SITA)

Scenériu úpadku dokresľujú publikované dôkazy o blízkom vzťahu medzi predsedom súdu Sádovským a advokátom Radomírom Bžánom, ktorému nominanti Smeru-SD na čele štátnej spoločnosti MH Manažment priklepli neuveriteľných 64 miliónov eur v spore o Vodné dielo Gabčíkovo.

„Očakávame, že ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská zverejnené informácie vyhodnotí ako politička, ktorá záujem o férové a neskorumpované súdnictvo nepredstiera, ale je jej vlastný. Potom jediným správnym rozhodnutím je odvolanie Ľuboša Sádovského z funkcie,“ uviedol A. Baránik.

Výmena na čele bratislavského krajského súdu by bol podľa SaS len prvý krok. „Každému totiž musí byť jasné, že predseda Sádovský má na súde svojich spojencov a očista súdnictva, po ktorej volá verejnosť, nie o vylúčení osamotených čiernych oviec z justície, ale o eliminácii celej chobotnice,“ poznamenal poslanec Baránik.

Na základe zverejnených informácií o majetkových pomeroch Ľuboša Sádovského poslanci SaS podajú podnet na parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií, aby predseda Krajského súdu v Bratislave vysvetlil svoje majetkové pomery.

Viac TU

- Reklama -