SaS: Minister dopravy J. Počiatek robí zo šoférov rukojemníkov

0
Ján Počiatek (Autor: SITA)

„Ak vyše 80 percent prepravy končí v Bratislave, potom je na mieste otázka o ekonomickej únosnosti obchvatu za vyše 4 miliardy eur pre zhruba 13 percent áut, ktoré cez hlavné mesto prechádzajú do Rakúska, Maďarska a Českej republiky,“ hovorí poslankyňa Bratislavského samosprávneho kraja za SaS Anna Zemanová.

Strana Sloboda a Solidarita považuje za absolútne neprijateľné vyjadrenia ministerstva dopravy, ktorý nahnevaných šoférov, stojacich v bratislavských dopravných zápchach, využíva ako štít. „Tento neseriózny argument v nás len podporuje podozrenie, že obchvat sa nestavia pre vodičov a verejnosť, ale najmä pre stavebné firmy, všakovakých poradcov, banky a politikov, ktorí na projekte zarobia,“ dodáva tímlíder SaS pre dopravu Miroslav Ivan.  

Žiadame ministra dopravy Jána Počiatka, aby predložil občanom zrozumiteľnú analýzu, ktorá odpovie na všetky otvorené otázky. „V opačnom prípade je strana SaS pripravená posunúť celý prípad orgánom činným v trestnom konaní. Je neprijateľné, aby sa za miliardy eur postavilo dielo, ktoré neodstráni dopravné problémy hlavného mesta, ale naopak, zadlžovanie cez PPP na ďalších 30 rokov ich len prehĺbi,“ uzatvára Ivan. 

- Reklama -