piatok, 19 apríla, 2024
3.3 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom SaS: Maroš Skopal bude dobrý primátor Krupiny, zhodli sa SaS, OĽANO, KDH...

SaS: Maroš Skopal bude dobrý primátor Krupiny, zhodli sa SaS, OĽANO, KDH a NOVA

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Za priority označil Skopal rekonštrukciu ciest a chodníkov, vybudovanie bezbariérových prístupov či zriadenie detských jaslí. Venovať sa chce aj obnoveniu športových či kultúrnych zariadení v meste, zlepšeniu bezpečnosti či aktívnemu zapojeniu mládeže do diania v meste. 

„Za dôležitú oblasť tiež považujem tzv. participatívny rozpočet. Občania by mali môcť rozhodovať o tom, kam pôjdu ich peniaze,“ poznamenal M. Skopal, ktorý je zároveň poslancom Banskobystrického samosprávneho kraja.

„Maroš Skopal bude skvelým primátorom Krupiny. Má širokú podporu, postavili sa za neho nielen politické strany, ale aj veľa nezávislých lokálnych osobností. Krupinčania, držím vám palce,“ odkázal podpredseda SaS Ľubomír Galko.

Ako ďalej poznamenal, Maroš Skopal je veľmi pracovitý človek. „Maroš nepovie nedá sa, ale popremýšľa a nájde riešenie. Maroš je človek, ktorý možné konflikty rieši s úsmevom. Maroš je človek, ktorý keď povie, že niečo bude, tak to bude perfektné a o týždeň skôr, než sľúbil,“ charakterizoval kandidáta Ľ. Galko.

Riaditeľa základnej školy v kandidatúre na post primátora Krupiny podporuje aj hnutie OĽANO. „Primátorom by mal byť človek, ktorý je čestný, pracovitý a skúsený. Musí byť manažérsky zručný, musí vedieť rozvíjať veci, pretože v tomto meste je čo rozvíjať. Musí byť dobrý a múdry správca, ktorý dokáže zdolávať ťažké prekážky a nesmie sa vzdať v polovici cesty, preto musí byť vytrvalý a tiež odvážny,“ uviedol podpredseda poslaneckého klubu OĽANO Eduard Heger a pokračoval: „Za hnutie OĽANO môžem povedať, že Maroš Skopal má všetky tieto vlastnosti. Dokázal to i svojou prácou pre Krupinu, či už v roli trénera, učiteľa, riaditeľa školy alebo poslanca.“

„Môžem spokojne povedať, že Krupina má kvalitného kandidáta. Verím, že dostane dôveru Krupinčanov a bude tak môcť priniesť nový vietor do tohto krásneho a na históriu bohatého mesta,“ doplnil Eduard Heger.

Kto je Maroš Skopal? 

Má 38 rokov, narodil sa v Krupine. Od detstva mu prirástol k srdcu šport. Ako inak, otec bol správca futbalového štadióna, mama hospodárka, a tak na zelenom trávniku trávil dlhé hodiny. Po kariére brankára presedlal na trénerský post. Už 18. rok sa venuje mládeži v MFK Strojár Krupina. Každý úspech krupinských mladých športovcov si mimoriadne váži, 4-krát sa mu podarilo so svojimi zverencami vyhrať súťaž, v ktorej pôsobil. Pred štyrmi rokmi získal ocenenie najúspešnejší tréner Stredoslovenského futbalového zväzu. Vyštudoval učiteľstvo pre II. stupeň. Učil mladých slušnosti, neskôr sa stal riaditeľom na Základnej škole Eleny Maróthy Šoltésovej v Krupine. Ako riaditeľ získal nové skúsenosti, v súčasnosti sa snaží zavádzať nové metódy vo vyučovaní žiakov.

 

- Reklama -