SaS: Ľ. Galko žiada T. Gašpara, aby vysvetlil svoje vyhlásenia o vyšetrovateľovi Jombíkovi

0
Ľubomír Galko (Autor: TASR)

„Je neprijateľné, aby médiám rozprával o začatom disciplinárnom konaní voči vyšetrovateľovi NAKA Štefanovi Jombíkovi a potom policajné prezídium odmietlo túto informáciu potvrdiť. Je neprijateľné, aby médiám rozprával, že si zo špeciálnej prokuratúry vyžiadal informáciu, v čom mal vyšetrovateľ Jombík pochybiť a či je možné ho za to disciplinárne alebo trestnoprávne riešiť, ale špeciálna prokuratúra takúto žiadosť nedostala,“ informoval Ľ. Galko.

Konanie policajného prezidenta Gašpara podľa tímlídra SaS pre vnútornú a vonkajšiu bezpečnosť len umocňuje podozrenie, že za laxnými postojmi vyšetrovateľa Jombíka pri vyšetrovaní závažných káuz, týkajúcich sa napríklad človeka z takzvaných mafiánskych zoznamov Mariána K., nie je len jeho osobný záujem.

„Vyšetrovateľ Jombík môže byť zároveň aj kľúčovým svedkom policajných machinácií na najvyšších miestach a je teda legitímna otázka, či práve preto ho policajný prezident nekryje,“ uviedol Galko.

Ak Tibor Gašpar svoje rozporuplné vyhlásenia uspokojivo nevysvetlí, poslanec SaS Ľubomír Galko bude iniciovať, aby ich vysvetľoval na Výbore NR SR pre obranu a bezpečnosť.

- Reklama -