SaS: Kauza vysokých cien energií pokračuje, najnovšie sa dotkla Stredoslovákov

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Samotný nárast je v prípade vodného o 2,65%, v prípade stočného o 5,75% u Stredoslovákov a o 7% v prípade stočného u Severoslovákov. Priemerná rodina so spotrebou 120 metrov kubických ročne zaplatí za vodu na strednom Slovensku o takmer 14 eur viac, na severnom Slovensku o takmer 10 eur viac. Dotkne sa to takmer milióna ľudí,“ uviedol poslanec NR SR za SaS a pravicový kandidát na banskobystrického župana Martin Klus a doplnil: „Ceny vodného sú pritom u Stredoslovákov druhé najvyššie na Slovensku a v prípade stočného po zvýšení dokonca najvyššie.“

Tímlíder SaS pre energetiku Karol Galek pripomenul, že premiér Robert Fico začiatkom tohto roku sľuboval aj v prípade vody, že jej ceny budú v roku 2017 na úrovni roku 2016.

„Premiér Fico sľúbil stabilné ceny energií a energetici teraz vravia, že im chýbajú peniaze. Ak sa vláda rozhodne zasahovať do cien energií či vody a na post predsedu ÚRSO si dosadí iba bábku, ako je to v prípade Ľubomíra Jahnátka, potom sa nemôžme čudovať, že o zasahovanie do regulácie sa budú snažiť aj regulované subjekty,“ poznamenal K. Galek.

Strana SaS v mene takmer milióna spotrebiteľov na strednom a severnom Slovensku podáva podnet a žiada prokurátora o preskúmanie veci. „Na stoličke nového šéfa ÚRSO už tretí deň sedí ďalší poskok Roberta Fica. Dnes ho teda čaká prvá vážna úloha. Vysvetliť Stredoslovákom, prečo majú za vodu platiť viac, hoci im Fico sľuboval, že v tomto roku určite nebudú. Alebo sa Ľubomír Jahnátek nechá zaskočiť Robertom Ficom, ktorý by v priamom prenose opäť trhal faktúry,“ uzavrel Karol Galek.

- Reklama -