utorok, 19 marca, 2024
1.2 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom SaS: Jediný, kto môže poraziť M. Šefčoviča, je R. Mistrík

SaS: Jediný, kto môže poraziť M. Šefčoviča, je R. Mistrík

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Na základe doterajších prieskumov verejnej mienky, ale aj na základe faktu, že v roku 2009 sa Ivete Radičovej nepodarilo poraziť v druhom kole prezidentskej voľby Ivana Gašparoviča, strana Sloboda a Solidarita (SaS) dáva väčšie šance na zvolenie Robertovi Mistríkovi.

„Sme presvedčení, že všetci kandidáti demokratického spektra rešpektujú realitu a nebudú svojou ďalšou účasťou v prezidentskej kampani prispievať k triešteniu voličských hlasov. Každý demokratický kandidát, ktorý nie je na čele pelotónu, si musí byť vedomý, že ak neodstúpi v prospech toho, kto má najväčšiu šancu na víťazstvo, zvyšuje šance kandidátov mafie a extrémizmu,“ uviedli predseda SaS Richard Sulík a podpredsedovia strany Ľubomír Galko a Jana Kiššová.

Podľa liberálov sa tak môže zopakovať situácia, že demokratickí kandidáti sa navzájom vyšachujú a do druhého kola sa dostane Ficov vazal Maroš Šefčovič a kandidát mečiarizmu Štefan Harabin. Nastane tak obdobná situácia ako v roku 2004, keď občania dostali na výber Mečiara alebo Gašparoviča.

Strana SaS preto so všetkou úctou k Zuzane Čaputovej, Milanovi Krajniakovi a Františkovi Mikloškovi apeluje na ich zdravý rozum a zodpovednosť.

 

- Reklama -