SaS: Je nepochopiteľné, že Peter Plavčan robí poradcu ministerke školstva

0
Peter Plavčan (Autor: TASR)

„Nemôžeme sa stotožniť s konštatovaním novej ministerky školstva, že za škandál s eurofondmi na vedu a výskum je vinná ‚koalícia, aj opozícia, aj my všetci‘,“ uviedol poslanec NR SR a tímlíder SaS pre školstvo Branislav Gröhling.

Strana SaS a s ňou státisíce občanov necítia za eurofondový škandál žiadnu zodpovednosť. Naopak, vďaka opozícii a rozhorčeniu drvivej väčšiny občanov nezodpovedné a drzé rozdávanie verejných peňazí ľuďom a firmám, ktoré o vedu ani nezakopli, sa nepodarilo dokonať.

„Ministerka Lubyová svojimi tvrdeniami relativizuje jednoznačnú zodpovednosť koalície. Uráža slušných občanov, ak tvrdí, že keby mala vyvodiť osobnú zodpovednosť za tento škandál, tak by musela prepustiť celú republiku,“ tvrdí predsedníctvo SaS.

Liberáli varujú ministerku školstva pred takýmito zavádzajúcimi výrokmi. „Vysvetľujeme si ich ako nepodarený poklus obhájiť funkciu poradcu, ktorú ministerke robí jej skompromitovaný predchodca Peter Plavčan. Je pre nás nepochopiteľné, že si ho Martina Lubyová pustila takto tesne k sebe,“ povedal poslanec NR SR Gröhling.

SaS očakáva, že ministerka Lubyová sa obklopí poradcami s dobrou odbornou i osobnou povesťou a bude sa venovať predovšetkým školskej reforme v intenciách, ako ju načrtol tím nezávislých odborníkov. „V presadzovaní rozumných reforiem bude mať našu podporu,“prízvukuje Branislav Gröhling.

- Reklama -