SaS: Je dobré, že minister Draxler dokáže priznať chybu

0
Minister školstva, vedy, výskumu a športu za SMER-SD Juraj Draxler (Autor: SITA)

„Na problém sme spolu s kolegami v opozícii upozornili minulý mesiac a zvolali sme mimoriadne zasadnutie školského výboru v parlamente. Menovali sme konkrétne prípady a podnety, kedy tento zber nebol vnímaný na školách dobre. Pán minister vtedy tvrdil, že všetko je v poriadku a jediný problém je v údajoch o dosiahnutom vzdelaní, pri ktorých čaká na rozhodnutie Úradu pre ochranu osobných údajov. Som rád, že toto svoje stanovisko zmenil a uznal, že celý proces zberu údajov bol zle nastavený a treba ho prepracovať,“ hovorí poslanec NR SR za SaS Martin Poliačik.

Minister Draxler sa riaditeľom, učiteľom aj rodičom ospravedlnil a prisľúbil, že školy, ktoré z objektívnych dôvodov údaje nedodajú, nebudú musieť platiť pokuty. „Zavalil školy novou byrokraciou a skomplikoval začiatok školského roku. V súvislosti so zberom údajov sa šírili mnohé fámy a rodičia kvôli nedostatku informácií odmietali údaje poskytovať. Som rád, že sa vďaka našim podnetom ministerstvo situáciou zaoberalo a na základe nových záverov nebude školy viac zbytočne šikanovať,“ dodáva Poliačik.

Zároveň upozorňuje, že po zmene prístupu ministerstva k prípadu Iuventa je toto už druhý prípad, kedy sa ukázala kontrola rezortu školstva zo strany opozície ako účinná. „Preto v nej hodláme pokračovať a ďalej upozorňovať na ministrove prehmaty. Zjavne je to jediný spôsob, ako ho priviesť k správnym riešeniam,“ uzatvára Poliačik.

- Reklama -