piatok, 29 marca, 2024
14.7 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom SaS: Ficove vlády nie sú schopné vytvoriť podmienky pre rast platov

SaS: Ficove vlády nie sú schopné vytvoriť podmienky pre rast platov

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Vlády Roberta Fica, nevynímajúc súčasnú, nedokážu vytvoriť ani stabilný, prehľadný a spravodlivý sociálny systém, v ktorom sa ľudia orientujú a nachádzajú v ňom oporu v ťažkých životných situáciách,“ uviedla predsedníčka poslaneckého klubu SaS Natália Blahová.

Podľa podpredsedníčky SaS a tímlíderky strany pre podnikateľské prostredie Jany Kiššovej, osobne Robert Fico sa vehementne zasadzuje za zvyšovanie platov v podnikateľskom sektore, lebo ho to nič nestojí. „Celú ťarchu zvýšených nákladov necháva na zamestnávateľov, čím cez dane a odvody získa vyšší príjem do štátneho rozpočtu, ktorý rozdelí zase len podľa svojich osobných politických preferencií. Pre zamestnancov vo verejnom sektore nerobí dokopy nič,“ tvrdí J. Kiššová.

Vláda Roberta Fica a Smeru-SD za danej situácie môže podľa SaS výrazne zvyšovať platy vo verejnom sektore len za cenu rozvrátenia verejných financií. „Občania tak majú na výber. Buď Slovensko dopadne ako Grécko alebo jeho verejné služby budú na úrovni zaostalej krajiny. Preto je absolútne nevyhnutné Roberta Fica a jeho Smer-SD po rokoch stagnácie odstaviť od moci, zastaviť rozkrádanie a využiť ekonomický potenciál Slovenska na zásadné zlepšenie fungovania štátu,“ dodala J. Kiššová.

 

- Reklama -