SNS zavedie 10 % zníženú daň pre ubytovacie služby a cestovné šeky pre zamestnancov

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Pre pozitívne argumenty netreba chodiť ďaleko. Takmer všetky štáty v Európskej únií už podobné nástroje podpory domáceho cestovného ruchu  majú.  Zníženú DPH na ubytovacie služby už dlhodobo využívajú aj všetci naši susedia od Rakúska, Maďarska, Českej republiky, či Poľska.

Ide naozaj o funkčný nástroj podpory domácej ekonomiky, ktorý má iba výhody a rýchle výsledky. Podporí sa tak rozvoj v mikroregiónoch, zvýši sa zamestnanosť, bude to opäť systémová a cielená podpora domáceho cestovného ruchu aj kúpeľníctva, rovnako sa zvýši prínos pre územné samosprávy. „Som presvedčený, že je tu čas otvoriť vecnú diskusiu o tejto téme, hľadať možnosti a nástroje, ako túto problematiku čo najlepšie uchopiť a zároveň aktivovať segment cestovného ruchu, aj s prihliadnutím na pozitívne ekonomické výsledky Slovenskej  republiky.“ Vysvetľuje novinky z dielne Slovenskej národnej strany jej predseda, Andrej Danko.

Pri cestovných šekoch sa SNS bude inšpirovať osvedčeným modelom stravných lístkov. Do zákonníka práce chce SNS presadiť možnosť cestovného šeku v hodnote 500 €, prípadne do výšky minimálnej mzdy. „Prichádzame s návrhom, ktorý má veľkú šancu pomôcť cestovnému ruchu. Zamestnávateľom zase otvára nové ponuky, ako poskytnúť zaujímavý benefit pre zamestnanca.“ Hovorí Andrej Danko.

Všetky krajiny, ktoré takéto opatrenia zaviedli z nich iba profitujú. Slovenská národná strana zníženú DPH, ako aj cestovné šeky vníma absolútne pozitívne a verí, že s rovnakým ohlasom sa tieto návrhy stretnú aj u koaličných partnerov.

V Bratislave, dňa 18. 4. 2018

- Reklama -