piatok, 19 apríla, 2024
8 C
Bratislava

SNS motivuje

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Vyplatené 13. platy v tomto roku boli oslobodené zatiaľ iba od zdravotných odvodov. Podľa našich informácií sa však už 13. plat dotkol niekoľko desaťtisíc zamestnancov.

Reálny dopad zavedenia 13. a 14. platov očakávame v rokoch 2019 a 2020. V týchto rokoch začne ich oslobodenie od daní a odvodov v oveľa väčšej miere. V roku 2019 budú 13. platy oslobodené od zdravotných odvodov a dane z príjmov fyzických osôb. A 14. platy budú v roku 2019 už plne oslobodené od platenia zdravotných odvodov, dane z príjmov fyzických osôb aj sociálnych odvodov. Až potom môžeme náležite vyhodnotiť dopad tohto inštitútu a pracovať na ďalších možných vylepšeniach.

SNS koná, pracuje a nebojí sa riešiť veci, na ktoré si iní netrúfnu. Sme radi, že sme presadili nemožné. Predtým si nikto nevedel predstaviť, že by vôbec inštitút 13. a 14. platov mohol na Slovensku existovať.

Tak ako SNS presadila vyššie paušálne výdavky pre živnostníkov alebo zrušenie daňových licencií, ďalej bude presadzovať opatrenia, aby ľudia mali vyššiu čistú mzdu. Pripravujeme zavedenie rekreačných poukazov a zníženie DPH na 10% na ubytovacie služby. Sme pripravení viesť odborný dialóg na tieto témy s každým.

 

- Reklama -