SNS: Vyhlásenie podpredsedu SNS Antona Hrnka ku aktuálnej medzinárodnej situácii

0
Anton Hrnko (Autor: SNS)

Nevidíme radi – aj keď ide o našich spojencov – ak sa v medzinárodných vzťahoch uplatňuje systém najskôr udri a potom zisťuj, či úder bol oprávnený. Samozrejme, použitie chemických zbraní je neospravedlniteľné, ale prijímať opatrenia vojnového charakteru na základe „príliš hodnoverných domnienok“ neprispieva stabilizácii medzinárodných vzťahov. Vyslanie tímu Organizácie pre zákaz chemických zbraní do Sýrie vyvolalo opodstatnené očakávania, že sa domnienky zmenia na istotu v prospech jednej alebo druhej strany, a teda sa aj príjmu adekvátne opatrenia v súlade s medzinárodným právom. Žiaľ, nestalo sa. Opäť vzniknú pochybnosti, ktoré ešte viac zostria aj tak už príliš veľké napätie na medzinárodnej scéne.

Každá vojna doteraz skončila mierovými rokovaniami a dohodami. Nie sme si však istí, že potenciálna termonukleárna vojna by skončila spôsobom, žeby – či už na jednej alebo druhej strane – mal kto rokovať o mieri. Preto je zodpovednosť hlavných aktérov medzinárodných vzťahov mimoriadne veľká! Musia urobiť všetko, čo je v ich silách, aby pre ľudstvo zabezpečili trvácny mier. Prečo sa nedohodnúť na mieri bez vojny?

Slovenská národná strana bude v rámci vládnej koalície pôsobiť tak, aby vláda Slovenskej republiky na všetkých fórach podporovala mierové riešenia medzinárodných vzťahov a iné riešenia sa neprijímali mimo rámca existujúceho medzinárodného práva.

- Reklama -